Streda, 06 december 2017
Hlad či smäd za volantom na dlhších cestách sme si zvykli zahnať zastávkou na čerpacej stanici. Dobre padne tiež občerstviť sa a prekonať prechodnú únavu šálkou kávy. Kútik s občerstvením dnes nájdeme prakticky na každej väčšej čerpacej stanici. Nový vyšší typ občerstvovacích miest pre motoristov na diaľničných čerpacích staniciach na Slovensku začína budovať spoločnosť Shell. Prvú tohto typu už spoločnosť dala do prevádzky na diaľničnom odpočívadle Červeník, 67 kilometrov pred Bratislavou.
Prvú prevádzku v rámci nového konceptu rýchleho občerstvenia menom delibyShell pre svoje čerpacie stanice uviedol do prevádzky Shell v spolupráci so známym českým šéfkuchárom Filipom Sajlerom. Motoristi tu nájdu špeciálne menu, ktoré odráža prvky modernej gastronómie založené na tradičných kulinárskych postupoch a vysokej kvalite použitých surovín.
Presvedčili sme sa o tom na diaľničnej čerpacej stanici Červeník v smere do Bratislavy. Pôvodný priestor vyhradený na občerstvenie si vyžiadal zásadnú rekonštrukciu interiéru predajne. A tak nový koncept rýchleho občerstvenia delibyShell v reálnej podobe sme mohli v plnom formáte vidieť na spomínanej diaľničnej čerpacej stanici Červeník.
Po rekonštrukcii interiéru tu motorista nájde širokú ponuku kvalitných, chutných a čerstvo pripravených jedál. Vlastný predajný formát je postavený na štyroch základných pilieroch – novom koncepte rýchleho občerstvenia, ponuke kvalitnej kávy zo Starbucksu, fresh baru a príjemného posedenia.
Známy český šéfkuchár Filip Sajler. Na jeho receptúrach a špecialitách kulinárskeho umenia si budeme pochutnávať na diaľničných ťahoch Slovenska. Oddnes už na čerpacej stanici odpočívadla Červeník v smere na Bratislavu. V budúcom roku ich bude na Slovensku najmenej sedemnásť.
Okrem tradične ponúkaných studených zabalených jedál sú v ponuke nového typu rýchleho občerstvenia na novo upravenej čerpacej stanici štandardom teplá, napríklad aj polievka. Úplnou novinkou sú špeciality z grilu – štyri druhy predpripravených hlavných jedál, napríklad kurací špíz so šalátom Coleslaw s možnosťou výmeny príloh, ale aj detské menu či obľúbené wrapy.
Doterajšiu ponuku hotdogov doplnili hot dogy americké. Priaznivcom studenej kuchyne padne vhod napríklad čerstvo pripravovaný Fit croissant s krabou nátierkou, výber z čerstvo pripravených bagiet alebo balený sortiment občerstvenia. Rozmanitá ponuka spolu s príjemným posedením vyvoláva pocit, akoby by ste si svoje jedlo vychutnávali v štýlovom bistre.
K spokojnosti zákazníka na miestach rýchleho občerstvenia má prispieť vysoký dôraz Shell-u na vysokú kvalitu ponúkaného občerstvenie zo surovín od preverených dodávateľov. Spoločnosť nadviazala spoluprácu s českým šéfkuchárom Filipom Sajlerom, ktorý so špecialistami Shell-u vytvoril šesť jedál odrážajúcich najmodernejšie gastronomické trendy. Z nich tri budú dostupné ako balený sortiment na väčšine čerpacích staníc spoločnosti. Takto ponúkne napríklad známu bagetu Bánh mi, ktorej pôvodné zloženie pochádza z Vietnamu. Filip Sajler je tiež autorom zloženia amerického hotdogu alebo morčacej šunky vo švédskom chlebe s figami a špenátom.
Odpočívadlo Červeník je prvé, ale v roku 2018 sa riešenia nového konceptu rýchleho občerstvenia delibyShell objavia na ďalších sedemnástich tranzitných a mestských čerpacích staniach.
Autor: J. GoldbergerFoto: Shell a autor